Milas Devlet Hastanesi
fatihbenzin@gmail.com

Cerrahi aşkına

Yorumlar: 2

  1. Ümit KILIÇ dedi ki:

    Hocam Öncelikle Başarı Dolu Hayatınız İçin Sizi Tebrik Ederim.
    Yaklaşık 4 Ay Kadar Önce Apandist Şüphesi İle Ameliyat Oldum.
    Plastron Apandist Olduğu İçin Ameliyat Esnasında Apendisim Doktor Beyin Tercihi Olarak Alınmamış. Bunun Yerine Hastane Ortamında 15 Gün Boyunca 8 Saatte Bir Damardan Serumla Güçlü Antibiyotik Tedavisi Gördüm.
    Şuanda Kontrollerim Yapıldığında Kan, Ultrasyon, Renkli Bt Hiç Bir Şekilde Apandist Belirtim Bulunmuyor. Herhangi Bir Ağrım ve Şikayetimde Yoktur.
    Kendi Doktorum Apandistin İyileştiğini ve Gerekirse Bir Ömür Apandist Olmayacağımı Belkide Normal İnsanlar Gibi Tekrar Edebileceğini Belirtti.
    Bu Oran Sağlık Bir İnsanın Apandist Olması İle Senin Olman Aynı Orandadır.
    Benim Acil Olarak Apandistimi Aldırmam mı Gerekir Yoksa Kendimi Dinleyerek Yaşayıp Takip Ederek Bu Şekilde Yaşamam mı ?
    Sonuçta Ameliyattaki Risk Oranı İle Ameliyat Olmadan Yaşamadaki Risk Oranı Aynı Gibi Geliyor. Bu Konuda Yorumunuz Nedir

    Saygılarımla

    • fatihbenzin dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi size iletmek istiyorum.öncelikle her ne kadar çok güzel tedavi sürecinizi anlatmış olsanızda muayene ve tetkiklerinizin bire bir değerlendirmenin daha uygun olacağı kanatindeyim.
      plastrone apandisitte tedavi şeması antibiyoterapi sonrası 6 8 hafta sonra apendektomi şeklindedir. tabiki daha önce ameliyat olduğunuz ve şiddetli bir iltihap geçirdiğiniz için bir miktar ameliyatın zor olabileceği ön görülebilir. benim fikrimi ve tecrübelerimi sorarsanız 6 ay içinde tekrar apandisit olma ihtimaliniz yüksek. hic iltihap yokken ameliyatı olma ameliyatı bir miktar daha kolay olabilir. Fakat bekleyecem derseniz en ufak ağrınız ve eskisi gibi şikayetleriniz olduğunda hemen doktorunuza başvurarak ameliyat olma şeklindede bir yol izleyebilirsiniz ama tercihimiz sıkıntı yokken ameliyat olma yönündedir.

      saygılarıma..

Yorumunuzu ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.